Misją Fundacji jest wyrównywanie szans osób i grup defaworyzowanych, tworzenie podłoża dla rozwoju rodzin, wspierania w rolach społecznych i zawodowych oraz działania na rzecz rozwoju podmiotów ekonomii społecznych.

Zespół specjalistów współpracujących z Fundacją EGO

BeataBeata Andruczyk – magister psychologii, psychoterapeuta, terapeuta rodzin. Biegła sądowa w zakresie psychologii, certyfikowana specjalistka w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie. Prezes Fundacji EGO, w której prowadzi diagnozę w zakresie przemocy , terapię indywidualną, terapię par, małżeństw i rodzin oraz warsztaty psychoedukacyjne. więcej ….

O sobie słowami poety: Krzysztof Cezary Buszman „Dziś już nie muszę być”

Pogrążony w płytkiej zadumie
Bo mam rozum tylko człowieczy
Żadnym zdaniem wyrazić nie umiem
Wszechobecnej istoty wszechrzeczy.

Ale czuję, że szczęście mi sprzyja
Za co wdzięczny jestem stokrotnie
Bo w tej drodze to ja życie mijam
Chociaż mogło się zdarzyć odwrotnie.

Już przestałem się starać za bardzo
Pogubiłem przyjaciół w kolegach
No bo ludzie zazwyczaj tym gardzą
O co sami nie muszą zabiegać.

Dziś nie muszę już być skoro jestem
A tak żyje się mądrzej i prościej
Więc na cudzą nie wkradam się przestrzeń
Choć by była otwarta na oścież.

jaAnna Walijewska – Maksymowicz – magister psychologii, w trakcie studiów podyplomowych o kierunku seksuologia, Wiceprezes Fundacji EGO, w której specjalizuje się w pomocy młodzieży – prowadzi Trening Zastępowania Agresji ART, a także Program Wczesnej Interwencji FreD Goes Net;. Pracuje z młodzieżą, bo ciągle rozumie młodzież:) Prywatnie jest mamą dwóch psinek ze schroniska, nie je mięsa i walczy o prawa zwierząt.

Anna Wałeck-ChamiukAnna Wałecka-Chamiuk – magister pedagogiki, w Fundacji Ego pracuje z dziećmi i młodzieżą oraz ich rodzicami, prowadzi też grupowe warsztaty psychoedukacyjne dla młodych osób. Prywatnie jest mamą Adasia i Agnieszki oraz opiekunem dwóch kocurów Mruczka i Cymka. Lubi wędrówki i włóczęgę, poznawanie ludzi i świata. Jedną z największych przygód jej życia okazało się rodzicielstwo

egoWanda Wożnica – magister psychologii, biegła sądowa w zakresie psychologii. W Fundacji EGO pracuje z dziećmi oraz ich rodzicami i opiekunami, zajmuje się diagnozą dziecka i systemu rodzinnego oraz edukacją i wsparciem. Wolny czas spędza w malowniczych miejscach na plenerach malarskich.

DSC_0066Lucyna Ulikowska – pedagog, psychoterapeuta, terapeuta uzależnień, terapeuta rodzin. W Fundacji EGO prowadzi indywidualną psychoterapię, terapię Dorosłych Dzieci Alkoholików oraz terapię małżeńską.

JacekJacek Sawicki – psychiatra, psychoterapeuta, terapeuta rodzin. W Fundacji EGO realizuje dyżur psychiatryczny, prowadzi indywidualną psychoterapię oraz terapię małżeńską. Pasjonuje go natura- uwiecznia ją na fotografiach, teatr – wolny czas spędza na scenie oraz muzyka, która towarzyszy mu nieustannie.

mmarek-marosekMarek Marosek – superwizuje Zespół terapeutyczny Fundacji EGO – superwizor-aplikant Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. więcej …